Mitä yhteistä on hyvällä tarinalla ja asiakaskokemuksella?

Asiakaskokemus 2016Organisaation hyvä itsetunto on sitä, että organisaatio uskaltaa lähestyä tarpeita, ymmärtää oman työnsä arvon asiakkaille ja innostuu myös kilpailijoidensa onnistumisista. Organisaation hyvä itsetunto on myös hyvän asiakaskokemuksen ja hyvän tarinan yhteinen nimittäjä.

Asiakaskokemus lähtee myyjän, palvelumuotoilijan tai asiakaspalvelijan omasta itsetunnosta ja kokemuksesta itsestään työntekijänä palvelemassaan yrityksessä ja kokemuksesta edustamastaan yrityksestä ja tuotteesta tai palvelusta. Kun tämä kokemusmaailma on positiivinen, saadaan hyviä asiakaskokemuksia! Hyvän tarinan perustana ovat samat ainekset, kokemus siitä, että jossakin on onnistuttu ja että sillä on merkitystä. Silloin syntyy halu kertoa tarina.

Olemme matkan varrella kuulleet lukuisia tarinoita siitä, miten kohtaamamme yritykset ovat nousseet pienestä alusta joksikin merkityksellisemmäksi. Moni tarinoista nostaa ihon kananlihalle. Vau! Näitä tarinoita ei kyllästy kuuntelemaan. Hyvä tarina on jo sinänsä kokemus asiakkaalle. Siihen haluaa samastua, ja sen mielellään kertoo eteenpäin.

Lähdimme mukaan Asiakaskokemus 2016 -tapahtumaan, koska haluamme kuulla hyviä tarinoita sinulta ja olla niitä myös tekemässä ja kertomassa eteenpäin.

Ali Albayrak, Kehitysjohtaja